bezárás

Az építészeti tervrajz is műalkotás!

2019. július 18. csütörtök 18.00

megnyitja: Kőnig Frigyes tanszékvezető, egyetemi tanár, MKE Művészeti Anatómia, Rajz és Geometria Tanszék

megtekinthető: 2019. augusztus 26.

A FUGA 10. születésnapját októberben nagyszabású programsorozattal ünnepeljük. Ennek első eseményeként a ház összes termében építészeti tervrajz és makett* kiállítást rendezünk. A kiállítás nem titkolt célja felhívni a figyelmet arra, hogy az építészeti tevékenység „munkaközi” produktumai is lehetnek önálló, a műtárgypiacon is helyet érdemlő műalkotások a skiccektől a tervrajzokon és modelleken át az animációkig. A 19–20. századi mesterek – például Alpár Ignác, Lechner Ödön, Janáky István, Makovecz Imre, Reimholz Péter – műveit együtt állítjuk ki olyan kortárs mesterekkel, mint Bán Ferenc, Csomay Zsófia, Rajk László vagy Zalotay Elemér, valamint fiatal irodákkal és egyetemi hallgatókkal. Külön szekcióban szerepelnek a közgyűjteményekből és oktatási intézményekből válogatott rajzok.

A kiállítást három alkalommal (augusztus 1. 16.óra, augusztus 15. 16 óra, augusztus 26. 18 óra) tárlatvezetés kíséri galériatulajdonosok, kurátorok, művészettörténészek vezetésével, azzal a szándékkal, hogy bevezessük a köztudatba: az építészeti* rajz és makett is műalkotás!

* az építészet mellett a belsőépítészet, tájépítészet, díszlettervezés, szerkezettervezés, épületgépészet és más szakágak kiállításra érdemes munkáit is bemutatjuk

Az építészeti tervrajz is műalkotás!

fuga.org.hu